Svenske börs-vd:n sa precis upp sig – ska bli pappa

Börs-vd:n säger upp sig för att fokusera på familjen.

Öresunds vd Gustav Lindners beslut att lämna investmentbolaget efter tre år som vd är helt och hållet hans eget och beror på en förestående tillökning i hans familj.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen, och understryker att det inte finns någon dramatik.

"Öresund har sagt att 'du kan ta lite pappaledigt', men jag tycker själv att det är svårt att vara föräldraledig börs-vd utan att vara på plats", säger Gustav Lindner.

Han avslutade inte sin mellanchefsanställning vid Swedbank eller var föräldraledig därifrån när han för fem år sedan för första gången blev pappa - därav avsikten att nu prioritera familj framför karriär.

Beräknad nedkomst är i slutet av november, och Gustav Lindner räknar med att sitta kvar som aktivt arbetande vd i Öresund tills överlämningen till efterträdaren Nicklas Paulson har skett.

"Jag tror att det kommer att bli jättebra med Nicklas som ny vd. Jag känner honom professionellt och har fått en väldigt bra uppfattning om honom", fortsätter han, och bedyrar att han "absolut" ämnar behålla sina 41.000 aktier i Öresund.

Finansmarknaden reagerade behärskat på beskedet om vd-bytet i Öresund: strax före klockan 10 var aktien oförändrad, i likhet med den generella torsdagstendensen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST