Fotograf: Steve Jurvetsson/Flickr, SpaceX/Flickr, Tesla Press

Tunga investeraren: Tesla kommer gå under

Därför är Tesla dömt att gå under, säger tunga investeraren.

Den välkände investeraren och blankaren Jim Chanos fortsätter med sina påhopp på Tesla. Det senaste är genom ett framtidsscenario i vilket Elon Musk lämnar som vd 2020 för att ägna sig åt rymdföretaget Space X. Utan Elon Musk vid rodret är Tesla dömt att gå under, uppgav Jim Chanos vid ett forum anordnat av Reuters.

Han ville inte ge någon tidsram för Teslas undergång efter att Elon Musk lämnat. Men däremot sade han att hela företagets värde är uppbyggt på personen som styr det.

”Självklart värderas det inte som ett bilföretag, det värderas baserat på Musk. Han är anledningen till varför folk äger aktien”, sade Jim Chanos.

Jim Chanos pekade på fler faktorer som talar för att Tesla hamnar på historiens skräphög, däribland den tveksamma bokföringen, chefsavhoppen och det faktum att man går med förlust i en cyklisk bransch som befinner sig i en högkonjunktur.

Dessa uppfattningar har fått Jim Chanos att utöka sina korta positioner mot Tesla under hela året.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.