Fotograf: Nati Harmik

Buffetts episka miss: tvingas sälja av 25 miljarder

Warren Buffett och hans konglomerat Berkshire Hathaway har ökat innehavet i Apple samtidigt som positionen i IBM minskats ned rejält. Det framgår av dokument som skickats in till finansinspektionen SEC. Förändringarna gäller per den sista september.

I Apple har innehavet ökats med 3,9 miljoner aktier och ägandet uppgår nu till 134,1 miljoner aktier.

Buffett har tvingats erkänna att IBM-investeringenvar ett misstag. Hans försäljning motsvarar ett värde på cirka 25 miljarder kronor, enligt DI.

IBM-positionen har minskats med 32 procent till 37 miljoner aktier. Berkshire Hathaway ägde tidigare 54 miljoner aktier i den klassiska teknikjätten. Warren Buffett investerade stort i IBM 2011 men tidigare i år tvingades han erkänna att det var ett misstag och han har därefter sålt av stora delar av innehavet.

Berkshire Hathaway ökade även i Synchrony Financial och Monsanto medan innehaven i Charter Communications och Wells Fargo minskades under tredje kvartalet.

De största innehaven för Berkshire Hathaway per den 30 september var precis som föregående kvartal Kraft Heinz, Wells Fargo, Apple och Coca-Cola.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST