ANNONS

Här är förklaringen till svenska startupens succé

Högar av visitkort som ligger och skräpar för att sedan glömmas bort – det tillhör snart det förflutna. Svenska bolag har nu som en del av sitt CSR-arbete börjat konvertera visitkort till det digitala.

Startup-bolaget iZwop vill ta visitkortet in i den digitala eran. Grundaren Martin Strempel har lång erfarenhet från området. Han var en av pionjärerna inom mobilanpassade webbplatser och det var så tanken föddes: ”Varför gör vi inte visitkorten digitala?”.

”Visitkort är fortfarande en produkt som behövs, men fler och fler företag har slutat med visitkort av papper då de också insett att de hamnar i högar och sedan slängs. Vår lösning är unik. Du får visitkortet direkt i telefonen. Ingen app behövs, det vill man inte hålla på och ladda ned. Det kommer in i kundens mobil och visitkortet är ständigt uppdaterat”, säger Martin Strempel.

Just möjligheten att kontinuerligt uppdatera visitkortet är en av lösningens styrkor, men Svenska bolag har också identifierat detta som ett enkelt steg mot ett bättre hållbarhets-arbete. Vid byte av titel, uppdaterade produktlösningar eller byte av arbetsplats går det helt enkelt att uppdatera profilen – till gagn för både miljö och plånbok.

iZwops unika lösning har väckt stor internationell uppmärksamhet och tillväxtpotentialen spås vara mycket hög. Bolaget var en av få deltagare som valdes ut av Business Sweden för etableringsprogrammet SURGE - ”Startups Undergoing Rapid Growth and Expansion”, där bolaget tillbringade tre veckor i San Francisco. iZwop är också utvalda av Google för att delta i deras accelerator-program, “Google Launchpad”, på huvudkontoret i Silicon Valley.

Nyligen fick iZwop en tung kund i form av Zenuity, det samriskbolag som drivs av Volvo tillsammans med Autoliv. Bolaget är i en fas där de behöver anställa hundratals nya ingenjörer i Sverige, Tyskland och USA – och de har valt att satsa full ut på digitala visitkort från iZwop.

”De vi möter vill ha den här produkten. Potentialen är enorm och vi stannar inte i Sverige och bygger upp någonting sakta. Vi vill vara där man ska finnas och där alla har ett globalt fokus.”, säger Martin Strempel.

iZwop tar nu in kapital för att fokusera på att expandera internationellt, bland annat mot Singapore och Hong Kong.

Läs mer på iZwop.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  4. Affärsängeln bakom Malmös tech-succéer: ”Det är impact som gäller för mig nu”
  5. Tesla rasar på börsen efter beskedet att 3000 anställda sparkas
  1. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  4. SBAB går mot strömmen och sänker bolåneräntor
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant