Fotograf: Margareta Sandeback

Svenska kärnfysikern kan ta död på p-piller – nu får hon in 250 miljoner

Nu regnar det miljoner över svenskarna med världens första preventiv-app.

Preventivmedelsappen Natural Cycles tar in 250 miljoner kronor med EQT Ventures som huvudinvesterare, skriver Di Digital.

Placeringen i Natural Cycles kommer samtidigt som bolaget nyligen fått in sin produkt i Apotekets sortiment. Under våren var företaget också nära lönsamhet men då tillväxt ligger i fortsatt fokus har man behövt nya externa investerare.

”Vårt mål är att bli en global ledare inom digitala preventivmedel. Då är det väldigt viktigt att sätta ned foten på viktiga marknader som USA, Europa och resten av världen. För det krävs det ganska mycket finansiering”, säger Elina Berglund, medgrundare och teknikchef på Natural Cycles.

Vid sidan av EQT Ventures deltar även de befintliga ägarna Sunstone Capital, E Ventures och Bonnier Growth Media i rundan.

Natural Cycles fertilitets-app lanserades 2014 och används av 500 000 användare. Hur många som är aktiva framgår inte. Finansiellt omsatte företaget 18 miljoner kronor förra året och tror sig kunna överträffa den siffran i år.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA