Fotograf: Anders Ahlgren/SvD/TT

Nu går Borg till attack mot Moderaterna

Borg är på krigsstigen.

En stunds tystnad efter den omtalade ”blackouten” bröts när den förre finansministern tystnaden gick till attack mot Magdalena Andersson – och kritiserade hur både hon och regeringen hanterat bostadsmarknaden.

”Det är svårt att värja sig från intrycket att Anderssons agerande ytterst handlar om ambitioner att ta över partiledarposten efter valet 2018”, skrev Borg i ett Facebook-inlägg

Och Anders Borg verkar fortfarande vara på krigsstigen – den här gången är det hans eget parti som blir måltavla för kritiken.

”Att gå vidare med amorteringskravet är rimligt i detta läge och är en försäkringspremie för att kunna ge Riksbanken manöverutrymme att låta penningpolitiken förbli expansiv för att säkra inflationsmålet. Nu behöver Finansinspektionen stöd, inte kritik”.

Det skriver Borg på Facebook, som en kommentar till att hans eget parti – och Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson – har tagit ställning emot ett skärpt amorteringskrav.

"Svensk ekonomi växer i snabb takt, trots det är inflationen mycket låg. Digitalisering och en mer flexibel arbetsmarknad gör att tillväxten inte driver på lönekostnader och priser på samma sätt som tidigare".

Det skriver Borg och menar att vi kommer få leva med låga räntor under lång tid, vilket gör att det blir viktigt att andra åtgärder används för att "armera Sverige mot hög skuldsättning." 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant