Svenska kursraketens VD har plötsligt avlidit

Aktien ökade över 473 procent under hans tid som vd.

Bioteknikbolaget Hansa Medical meddelar att vd Göran Arvidson mycket hastigt och oväntat avlidit.

"Göran har med sin gedigna erfarenhet från läkemedelsindustrin och genom sitt starka och genuina engagemang varit en enastående stark och skicklig ledare för Hansa Medical som han lotsat till att, i våra ögon, bli ett mycket lovande läkemedelsbolag”, säger styrelseordförande Ulf Wiinberg i en kommentar.

Hansa Medical har klättrat snabbt på Stockholmsbörsen under Göran Arvidssons tid som vd – aktien var upp över 473 procent sedan april 2015 efter stängning på tisdagen, vilket kan jämföras med att indexet OMXSPI ökat med knappt 10,6 procent.

”Vi är väldigt tacksamma för den tiden vi haft möjligheten att ha honom vid rodret", säger Ulf Wiinberg. Han går nu själv in som tillförordnad vd och styrelseledamoten Birgit Stattin Norinder tar tills vidare över som ordförande.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant