Fotograf: Edward Stojakovic/Flickr

Mäklare: Priserna i Stockholm har rasat 15%

 

”Det är en helt annan prisbild nu än för bara två månader sedan. Det rör sig om en nedgång på 10–15 procent sedan i somras”.

Det säger Carina Husgård på mäklarföretaget BOSTHLM, till DI. Och hon får medhåll av flera andra mäklare i Stockholm, som bekräftar bilden av en betydande och snabb nedgång på bostadsmarknaden i Stockholm.

Uppfattningen bland mäklarna i Stockholm tycks vara att det har skett en nedgång på mellan 10 till 15 procent.

”Under mina åtta år som mäklare har jag endast varit med om tillfälliga nedgångar, men nu verkar det mer permanent… Det är en helt annan marknad, med färre spekulanter, högre utbud och sämre budgivningar”, säger Alexander Solmell, mäklare på Era som förmedlar bostäder på Kungsholmen, Vasastan och Östermalm.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA