Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

H&M:s nya lyxbygge står i lågor

En storbrand rasar i huset där H&M ska öppna sin första svenska Arket-butik.

En omfattande brand härjar vid Stureplan i Stockholm och det väntas ta hela dagen att släcka. Det säger Christer Wahlström som är ledningsbefäl vid Stockholms brandförsvar till Di.

Fastigheten som drabbats är Vildmannen 7 och ägs av fastighetsbolaget Hufvudstaden.

”Hela kvarteret är drabbat. Det handlar om Biblioteksgatan, Jakobsbergsgatan, Norrlandsgatan och Lästmakargatan”, säger Christer Wahlström.

Innan branden har fastigheten genomgått en totalrenovering för att göra plats åt H&M:s nya kedja Arket där planen är att den första svenska butiken ska öppnas till våren.

Den planerade butiksytan är på 1000 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan. Det är för närvarande oklart huruvida branden kommer att påverka tidsplanen.

Det säger H&M:s presstalesperson Kristina Stenvinkel till Bloomberg News.

Med Arket vill H&M sikta in sig på ett lite lyxigare segment.

”Riktning och fokus kommer ligga på enkel, tidlös och funktionell design. Det kommer finnas produkter i ett brett spektrum av priser, men i ett något dyrare prissegment än H&M, med tyngdpunkt på material, funktion och passform” säger Karl-Johan Persson.

Enkelt och avskalat är två av nyckelorden – samt ambitionen att bygga ett nytt butikskoncept där du kan köpa nybryggt kaffe samt köpa mat komponerad av svenske stjärnkocken Martin Berg.

”Tanken har varit att skapa en butik som känns relevant år 2017 och framåt. Vi har sett att kunden i dag känner sig stressad och tidspressad, och då vill vi kunna underlätta för den genom att ha ett bredare, men noga utvalt, sortiment” säger Arkets vd Lars Axelsson till Di Weekend.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant