Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

Nu är Trump nära jätteseger

Efter ett år som president – med rekordlågt stöd – är Trump nu nära en jätteseger.

Donald Trump ser ut att vara på väg att lyckas med den största skattereformen på 30 år – vilket vore en enorm seger för presidenten som hittills inte lyckats skrota Obamas sjukvårdsreform trots upprepade försök.

Reformen ska permanent sänka företagsskatten från 35 till 20 procent, och skatten ska även sänkas för de uppskattningsvis cirka 25 000 miljarder kronor som USA:s storbolag har i dotterbolag utomlands. Samtidigt ska en ny skatt på 20 procent införas på vinstpengar som utländska företag för ut ur USA.

”Jag kommer redan inom några dagar att kunna berätta om ett mycket imponerande företag som flyttar sin verksamhet till USA. Ni kommer att bli mycket förvånade och speciellt i ett land”, sade Trump i samband med att beskedet presenterades, skriver Dagens Industri.

Bland annat Apple-vd:n Tim Cook har uttalat sig positivt om förslaget – som han anser möjliggör fler investeringar i USA.

Trumps ekonomiske rådgivare Gary Cohn räknar med att reformen ska godkännas innan årets slut.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.