Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

Trump: ”Han borde få dödsstraff”

Sayfullo Saipov utreds för terrorattentatet i New York efter att ha mejat ned personer på en populär gång- och cykelbana i New York – vilket orsakade åtta dödsfall och 12 allvarligt skadade.

President Donald Trump tycker nu att Saipov ska få dödsstraff.”NYC-terroristen var glad när han bad om att få hänga IS-flaggan i sitt sjukhusrum. Han dödade 8 människor, skadade 12 allvarligt. BORDE FÅ DÖDSSTRAFF” skriver Trump på Twitter.

Den här typen av uttalande från en president kan användas från försvarets sida för att hävda att den misstänkte inte får en rättvis rättegång, och därför rekommenderas amerikanska presidenter att inte uttala sig om pågående rättsfall.

Trumps tweet är alltså högst okonventionell för att komma från en presdent, och försvåra åklagarens arbete med att få en fällande dom, skriver New York Times.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST