ANNONS

Tjäna på din överskottsel – snart är plushusen här

Självförsörjande plushus. I Bygga Bostäders nya projekt A2nomhus får du som bostadsägare möjlighet att sälja överskottselen.

”Inom kort ska vi vara helt energineutrala och efter det kommer vi att arbeta för att endast producera plushus, där bostadsägarna får möjligheten att sälja överskottselen”, säger Bygga Bostäders vd Jonas Åkerman.

Projektet kallas A2nomhus (autonom) och bygger på självförsörjande hus – där bostäderna dessutom kommer att bli Svanenmärkta.

För att nå dit har bolaget påbörjat samtal med samarbetspartner inom solpanelstak och energilagringsmöjligheter. Tanken är att i kommande projekt halvera kostnaden för värme och varmvatten samtidigt som bostadsköparna får statligt energibidrag på 50 000 kronor när de flyttar in.

Bygga Bostäder

Bygga Bostäder är ISO-certifieratför både kvalitetsprocesser och miljöledning, och ett kontinuerligt arbete med dessa processer är en central del av bolagets strategi. Idag har bolagets projekt en genomgående lägre energiförbrukning, i snitt hälften, än vad Boverkets byggregler kräver av nyproducerade hus.

Idag finns det hundratals fastighetsutvecklare på marknaden och det skrivs mycket i pressen om en överhettad bostadsmarknad där efterfrågan börjar mattas av. Detta är inget som oroar Jonas Åkerman som menar att Bygga Bostäder har positionerat sig väl för att parera framtida avmattning av bostadsmarknaden.

”Vi är fokuserade på att bygga snygga, energi­ och miljöeffektiva bostäder med hög kvalité till attraktiva priser på tillväxtorter bortom storstäderna. Ett industriellt tänkande genom alla våra processer där produktionsprocesserna är standardiserade, ofta med samma underentreprenörer, gör det lättare att expandera till fler orter utan att förlora kvalité eller kapacitet.”

Inbromsningen på bostadsmarknaden kommer därmed inte att påverka bolagets tillväxt på samma sätt som den påverkar de dyrare projekten i storstäderna, menar han.

”Jag ser en lovande framtid där Bygga Bostäder går i täten för prisvärd hållbarhet”, säger Åkerman.

”Vi vill bygga för en hållbar framtid. Det finns många bostadsutvecklare på marknaden på grund av den rådande bostadsbristen, men det är få som fokuserar på miljö och hållbarhet som oss”.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  3. Coca-Cola hoppar på senaste hälsotrenden – ska sälja kombucha
  4. Forskningsbolaget jublar över lyckad studie – börsen också
  5. Mediejätten som äger Aftonbladet och Blocket klyvs – aktien rusar
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Topp 10: Aktierna med starkast köpsignaler just nu
  3. Rockström: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030 – ”Digitala revolutionen är världsekonomins joker”
  4. Supertalangen vill ge tillbaka till samhället – nu ska hon hjälpa andra unga kvinnor ta kontroll över sina öden
  5. Rymdlegendar försvarar Elon Musks marijuana-rökning: Han är det bästa vi haft sedan Thomas Edison

För dig som prenumerant