Fotograf: Stephan Savoia,

Tesla rapporterade just största förlusten någonsin - Musk: ”Allt är mitt fel”

Tung förlust för Tesla, och det är Musks fel - enligt honom själv.

Tesla har just redovisat den största kvartalsförlusten någonsin: en nettoförlust på 619,4 miljoner dollar. Och det beror till stor del på flaskhalsar i produktionen av nya Model 3.

”När allt kommer omkring är det hela vårt fel – och framförallt är det mitt fel” kommenterade Elon Musk rapporten, skriver Fortune. Nu ska han flytta till Gigafactory där Model 3 produceras för att leda arbetet därifrån.

”Jag flyttar mig själv till vart det största problemet för Tesla finns.”

Omsättningen var högre än väntat under tredje kvartalet 2017. Omsättningen uppgick till 2,98 miljarder dollar, att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 2,93 miljarder dollar.

Det justerade resultatet per aktie hamnade på -2,92 dollar. Här hade analytikerna väntat sig -2,27 dollar.

Tesla flaggar för att produktionen av Model S och Model X kommer att minska med 10 procent i det fjärde kvartalet jämfört med det gångna. Anledningen är att frigöra resurser för produktionen av viktiga Model 3.

Tesla förväntar sig att producera 5 000 enheter av Model 3 per veckan mot slutet av det första kvartalet 2018. Tidigare bedömning var att så skulle ske i slutet av december i år.

Elon Musk meddelade senare på onsdagskvällen att produktion i Kina bedöms kunna ske om cirka tre år. Han förväntar sig inte några betydande investeringar i en kinesisk fabrik förrän 2019.

Tesla-aktien stängde 3,2 procent lägre på onsdagen och föll med ytterligare 5 procent i efterhandeln.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant