Har en helt vanlig inkomst men planerar gå i pension innan 40 – här är hans strategi

26-åringen med en vanlig inkomst tänker gå i pension om 10 år. Det här är hans strategi.

26-årige Sean, som driver bloggen The Money Wizard, planerar att gå i pension 37 år gammal och leva på sina tillgångar – som han beräknar kommer uppgå till drygt 6,6 miljoner kronor vid det laget.

Idag tjänar Sean kring 70 000 dollar per år på sitt jobb som analytiker, motsvarande drygt 600 000 kronor – det vill säga 50 000 kronor i månaden. Han har alltså en god, men långt ifrån extraordinär, inkomst.

Men han sparar över 60 procent av sin lön, håller sina kostnader låga och är redan uppe i tillgångar på över 1 miljon kronor, skriver CNBC.

I tonåren insåg Sean att hans farfar, som var en av de snålaste personerna han kände, i själva verket var dollarmiljonär.

"Han tjänade aldrig särskilt mycket, men använde aktiemarknaden för att spara sig till 1,2 miljoner dollar genom olika investeringar" säger Sean till Business Insider, som även har verifierat att Seans tillgångar är så omfattande som han själv påstår.

Hans strategi för att öka sitt värde är konservativ och utgår från att han aldrig kommer få lönehöjning, få fler inkomstkällor eller dela besparingar med en framtida partner.

Förutom diverse investeringar placerar Sean även en så stor andel av sina inkomster som möjligt i det amerikanska pensionssparkontot 401(k), vilket ger rejäla skattelättnader.

"Jag vill ha mina pengar investerade så de jobbar åt mig, och inte bara sitter och äts upp av inflation."

Hans pensionsportfölj består av fastighetsindexfonder och Vanguard Total Stock Market Fund - som investerar i amerikanska aktiemarknaden till låga kostnader.

Det är enligt honom investeringar som är lätta att förvalta, och ett bra val om du inte är "ett geni på att välja aktier".

Alla extra pengar som han inte konsumerar förs över till indexfonden.

"Jag lutar mig tillbaka och fortsätter leva mitt liv, med vetskapen att fonden kommer att följa marknaden", säger Sean.

Det här är hans tips för att bygga tillgångar, berättade för Forbes:

  • Börja tidigt
  • Placera dina pengar och låt dem växa
  • Skaffa en andra sysselsättning som ger extra inkomster
  • Håll dina kostnader nere
  • Konsumera så lite som möjligt

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST