Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Nu gör H&M något de aldrig vågat tidigare

H&M måste lösa problemen.

H&M har haft det svårt att nå sina mål för försäljning och lönsamhet på sistone, och kämpar med att få igång e-handeln.

En möjlig väg framåt stavas outlet-butik.

Klädjätten H&M kommer den 15 november i ett radikalt drag att öppna upp sin första outlet på den viktiga tyska marknaden. Butiken kommer att ligga i den tyska biljätten Volkswagens hemstad Wolfsburg, Niedersachsen. Det skriver Dagens Industri och hänvisar till tyska tidskriften Textil Wirtschaft. 

Det är en förhållandevis liten butik på 185 kvadratmeter och konceptet är av karaktären pop-up. Kläderna ska säljas med kraftig rabatt.

"I denna butik erbjuder vi våra kunder en innovativ och unik shoppingupplevelse: de senaste trenderna och de kan köpas med upp till 70 procents rabatt på det vanliga priset", säger H&M:s Tysklandschef Thorsten Mindermann till Textil Wirtschaft.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant