Fotograf: Ivan om tech/Youtube

Hade inte råd med lunch på stan – nu drar svenske influencern in över 100 000 kr per inlägg

För två år sedan fick Pärleros bjuda honom på lunch - idag drar svenske influencern in över 100 000 per avsnitt.

Ivan Liljeqvist kom till Sverige från Vitryssland som nioåring, och hade en tuff uppväxt med knappa resurser.

För två år sedan, när Ivan var 19 började han plugga datateknik på KTH, och träffade Alexander Pärleros (som driver Framgångspodden) – för att hjälpa honom med webbutveckling.

”Jag hade precis börjat plugga och hade inte ens råd med lunch. Så Alexander fick bjuda”, säger han till Breakit.

Under gymnasiet väcktes ett starkt intresse för bitcoin och blockchain – teknik som helt kommer förändra finans- och fastighetsbranscherna, enligt Ivan.

I april 2017 lade han ut det första avsnittet på sin Youtube-kanal – på drygt ett halvår har han gått från noll till över 50 000 prenumeranter som tar del av hans fördjupande inlägg om blockchain, och nu drar Ivan in över 100 000 kronor per sponsrat avsnitt, som varvas med de redaktionella. Det skriver Breakit.

”Man snackar om 'The american dream' men Sverige är minst lika bra om inte bättre. Vi kom med ingenting och tack vare det fantastiska svenska samhället så har jag haft alla möjligheter i världen”.

Tillsammans med kollegan Erik Vesterlund driver han nu en verksamhet som utbildar företag, myndigheter och organisationer om blockchain. De siktar även på att skapa en fond genom vilken man kan investera i kryptovalutor.

“Målet är att utbilda hela världen, och där är Youtube ett bra verktyg” säger Ivan Liljeqvist till Breakit.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.