Fotograf: Evan Vucci

JUST NU: Trump-chefen ska gripas

Han blir ryssutredningens första offer.

Paul Manafort och hans förre affärskollega Rick Gates uppges ha uppmanats att överlämna sig till federala myndigheter på måndagen, vilket är det första åtalen i den särskilda åklagarens utredning.

Det rapporterar New York Times med hänvisning till källor.

Paul Manafort var tidigare kampanjledare under Donald Trumps presidentvalskampanj medan Rick Gates är en långvarig samarbetspartner till Manafort. Hans namn förekommer på dokument länkade till företag som Manaforts bolag registrerat på Cypern för att få betalningar från politiker och affärsmän i Östeuropa.

Vad åtalspunkterna gäller ska inte vara omedelbart uppenbart, men detta innebär en betydande eskalering i den utredning om ryska kopplingar som skuggat Trumps första år som president, skriver New York Times.

Varken Manafort eller Gates har gått att nå för en kommentar.

I helgen rapporterade bland annat Wall Street Journal att den särskilde utredaren Robert Mueller skulle göra sitt första gripande på måndagen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.