Fotograf: Lindsten/Nilsson

Nu kan Löwengrip plocka hem 100 miljoner – ”gått med vinst sedan år 1”

Löwengrip kan casha in rejält.

Isabella Löwengrip jobbar just nu på att ta in en ny delägare i bolaget Löwengrip Care and Color (LCC) – i och med att hon och medgrundare Pingis Hadenius vill växa ännu fortare.

Prognosen för rörelseresultatet kring 10 miljoner kronor, och omsättningen väntas öka med närmare 60 procent till 55 miljoner kronor. Det rapporterar Breakit.

Men målsättningen är att spränga miljardvallen om fem år.

”Vi ska bli ett nytt Estée Lauder! För henne tog det trettiofem år att bygga upp sitt företag. Vi kommer att kunna göra vår resa på halva tiden på grund av digitaliseringen” säger hon i en intervju med Veckans Affärer.

Carnegie har anlitats för att få in en ny delägare till LCC, som värderas till 300-400 miljoner kronor. Och en strategisk, tung partner kommer antagligen vilja ha ett innehav på minst 30 procent av bolaget – vilket kan göra att Löwengrip och Hadenius kan plocka ut kring 100 miljoner kronor på affären, enligt Breakit, som hänvisar till källor.

”Om vi ska sälja ska det vara till rätt parter och för rätt värdering. Annars väntar vi, ingen stress. Vi har dialog med ett stort internationellt bolag, det vore roligt om det går igenom. Men om inte så fortsätter vi bygga organiskt. Vårt bolag är väldigt välmående och har gått med vinst sedan år ett”, säger Löwengrip till Breakit.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant