Svenske vd:n: Amazon kommer till Sverige inom 1 år – ”och då är vi alla döda”

E-handelsjätten Amazon ska etablera sig i Sverige inom kort. Det uppgav Pricerunners vd Nicklas Storåkers med hänvisning till en "säker källa" under ett event anordnat av Breakit.

Vidare säger sig även e-handelsinvesteraren Staffan Mörndal på Verdane Capital vara säker på saken.

E-handelsjätten har redan köpt domänen Amazon.se. Domänen har tidigare varit i händerna på det lilla Östermalmsföretaget Amazon AB, som har haft det registrerat sedan 1997.

"Det fick jag ingen uppgift om men vi är inställda på att det ska ske mellan en till tolv månader. Om det är om en månad eller ett år tycker jag är svårt att sia om", sade Nicklas Storåkers på en fråga om när lanseringen kan tänkas ske. 

Vd:n slog vidare fast att lanseringen kommer att få stor påverkan på e-handelsmarknaden och sade att "är man negativt lagd är det skitdåligt". 

"Then we’re all dead. Alla e-handlare blir slavar under Amazon och det finns ingen plats för oss. Så kan man tänka", säger han till Breakit.

Men han tillägger att för den som är optimistisk lagd kan man se det som att Amazons intåg öppnar upp en ny kanal.

Alla e-handlare, med vissa undantag, är tokberoende av Google, de köper trafik eller optimerar järnet. Amazon blir ett annat trafikalternativ".


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.