Nytt Veckans Affärer magasin ute nu!

Nytt fullmatat nummer av Veckans Affärers magasin finns ute nu. Med stor special om e-sportbranschen, hur Bitcoin banar väg för en svensk e-krona, den snabbväxande algbranschen, David Lindström som flydde alkoholen och kokainet i Londons finansvärld, exklusiv intervju med Microsofts vd Satya Nadella och mycket mer.

Nytt fullmatat nummer av Veckans Affärers magasin finns ute nu. Som prenumerant kan du läsa allt detta. I print eller digitalt som e-tidning eller i vår mobilapp för iPhone eller Android.

För dig som ännu inte är prenumerant, slå till direkt här!

DIGITALT
Exklusiv intervju med Microsoftchefen Nadella.
Microsofts vd nummer tre satsar på en helt ny företagskultur i den stukade mjukvaru-jätten. Satya Nadella tror på empati – och på Hololens.

HÅLLBART
Här växer en ny svensk bransch fram. 


Mat, bränsle och solpaneler – alger kan användas till mycket. Nu växer antalet nya algbolag lika snabbt som de vattenlevande organismerna.

KAPITAL
Bitcoin banar väg för e-kronan. 
Bitcoinboomen och den bakomliggande blockkedjetekniken skyndar på kontantdöden och centralbankernas utveckling av nya digitala valutor.

För dig som ännu inte är prenumerant, slå till direkt här!

INNOVATION
Luftens nya hjältar.
Eldrivna och självkörande bilar finns redan runt hörnet. Nu väntar luften. Elplan och pilotlöst kan snart bli verklighet på en flygplats nära dig.

LISTA
100 hetaste svenskarna runt om i världen
Daniel Ek och Fredrik Eklund i New York, Max Martin i Los Angeles, Niklas Zennström i London, Annika Falkengren i Genève, Zlatan Ibrahimovic i Manchester. 600 000 svenskar jobbar utomlands. VA har listat de 100 mest framgångsrika.

CASE
Flydde missbruket och Londons finansvärld – nu hjälper han andra. 

Kraven på leverans, perfektion och kontroll blev för höga och ledde till alkoholism och kokainmissbruk. Till slut tog David Lindström familjen och flydde karriären i Londons finansvärld. I dag är han nykter och hjälper andra att få tillbaka sina liv.

SPECIAL
E-sporten på väg att bli en ny jättemarknad. 
E-sport har blivit en ny folksport som växer rekordsnabbt – i år landar intäkterna på 700 miljoner dollar med en tillväxt på över 40 procent. Och Sverige är världsledande inom en av de mest vildvuxna och hetaste branscherna just nu där många aktörer slåss för att vinna.

PERSONLIGT
Nya kontorstrenden: lobbyjobba.
Först blev det poppis att sitta på kafé och jobba. Sedan växte coworkingkontorenupp som svampar i alla större städer. Nu kommer den nya hotelltrenden som bjuder på gratis wifi, arbetsplats och konferensrum.

Sluta fatta dåliga ekonomiska beslut.
Elin Helander är kognitionsvetaren som lämnade forskarmiljön för att lära entreprenörer och privatpersoner att fatta smartare pengabeslut.

För dig som ännu inte är prenumerant på Veckans Affärer, slå till direkt här!

 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Tesla-aktien tappar – efter Elon Musks ‘pedofil’-tweet
  2. AR-bolagets aktie rusar på börsen när Spiltan gör intåg
  3. Carl-Henric Svanberg har sålt hela innehavet i Hexagon
  4. Nu väntar nya rekordböter från EU för Googles Android-system
  5. Amazon-grundaren Jeff Bezos – nu världens rikaste i modern tid
  1. ’Genvägen’ till att bli mångmiljonär – franchisetagare för 7-Eleven, Pressbyrån och Burger King
  2. ”Vi står inför en revolution – gigekonomin är här för att stanna”
  3. GW:s vin sopar banan med de andra kändisvinerna – sålde för över 1,6 miljoner på fyra veckor
  4. Storvinnaren på Avanzas ras: ”Kan rasa ytterligare 70 procent”
  5. På bara 3 år har Kylie Jenner byggt en förmögenhet på 900 miljoner dollar – snart är 20-åringen världens yngsta ’self-made’ dollarmiljardär

För dig som prenumerant