Här är de hetaste svenskarna i Mellanöstern och Afrika

Över 600 000 svenskar jobbar utomlands. Det här är de mest framgångsrika. 

Magnus Olsson
Careem, Dubai

Den före detta McKinseykonsulten knep Ubers idé och tog med den till Mellanöstern. Magnus Olsson och partnern Mudassir Sheikha grundade taxiappen Careem 2012 som nu är ett miljard­bolag.

Stephan Ekbergh
Travelstart, Kapstaden

Han gillar att hitta på saker utöver det vanliga och kläckte idén om att flytta både sig och skapelsen Travelstart till Sydafrika. Via den afrikanska mobiljätten MTN och Amadeus Capital Partners fick han in 340 miljoner kronor våren 2016. På senare tid har han klippt banden med Sverige genom att sälja den delen av Travelstarts verksamhet för att finansiera vidare expansion i Afrika. Han är övertygad om att det mesta i Afrika är ogjort och att det blir teknik som förändrar kontinenten i grunden.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.