Här är de hetaste svenskarna i Mellanöstern och Afrika

Över 600 000 svenskar jobbar utomlands. Det här är de mest framgångsrika. 

Magnus Olsson
Careem, Dubai

Den före detta McKinseykonsulten knep Ubers idé och tog med den till Mellanöstern. Magnus Olsson och partnern Mudassir Sheikha grundade taxiappen Careem 2012 som nu är ett miljard­bolag.

Stephan Ekbergh
Travelstart, Kapstaden

Han gillar att hitta på saker utöver det vanliga och kläckte idén om att flytta både sig och skapelsen Travelstart till Sydafrika. Via den afrikanska mobiljätten MTN och Amadeus Capital Partners fick han in 340 miljoner kronor våren 2016. På senare tid har han klippt banden med Sverige genom att sälja den delen av Travelstarts verksamhet för att finansiera vidare expansion i Afrika. Han är övertygad om att det mesta i Afrika är ogjort och att det blir teknik som förändrar kontinenten i grunden.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST