Så många miljoner har Timell tjänat sedan påstådda övergreppet

Timell har dragit in många miljoner sedan 2008.

Sedan det misstänkta övergreppet på en produktionsassistent 2008 har Martin Timell dragit in 47,6 miljoner kronor till sitt bolag (mellan 2007 och 2016), skriver Resumé.

Timells bolag Timelleri AB startades 1988 och F-skatteregistrerades 1994. Bolaget har två anställda och omsatte 4,4 miljoner kronor i fjol, med personalkostnader på 3,5 miljoner kronor, enligt Resumé.

Nu när anklagelserna kommit fram i ljuset har TV4 valt att avbryta allt samarbete med Timell. Men det kan ändå trilla in mer pengar framöver – då Timells kontrakt sträcker sig till 2020, och det garanterar en årlig summa pengar oavsett om Timell arbetar eller inte, enligt Expressen.

”Det är en teknisk eller ekonomisk fråga, och för mig är det här mycket större än ekonomi just nu, det handlar om att gå till botten med vad som kan vara ett beteende, men som förhoppningsvis är ett enskilt undantag” säger Casten Almqvist i Nyhetsmorgon.

Timell gjorde en vinst på 3,1 miljoner för 2016. Om han bedöms ej bryta mot lagen måste TV4 köpa ut honom från kontraktet, enligt Expressen som menar att det skulle röra sig om en ”miljonaffär”.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.