Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nu stämmer de H&M

Nu stämmer de H&M för varumärkesintrång.

Den Los Angeles-baserade musikduon Classixx stämmer H&M för varumärkesintrång. Det rapporterar Billboard.

H&M har enligt uppgift sålt tröjor med ordet "Classixx" sytt på framsidan utan bandets godkännande. En representant för musikduon hävdar att H&M har varit medvetna om duons användande av namnet, då deras musik har spelats i H&M-butiker runtom i världen.

H&M hävdar istället att användningen av ett ord som en dekorativ funktion på ett klädesplagg ej är varumärkesanvändning.

Gruppens juridiska ombud har noterat att H&M nekar till anklagelserna, samt har hotat duon med krav på att betala juridiska kostnader. Därutöver har klädbolaget refererat till Classixx som en relativt okänd musikduo.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant