Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nu stämmer de H&M

Nu stämmer de H&M för varumärkesintrång.

Den Los Angeles-baserade musikduon Classixx stämmer H&M för varumärkesintrång. Det rapporterar Billboard.

H&M har enligt uppgift sålt tröjor med ordet "Classixx" sytt på framsidan utan bandets godkännande. En representant för musikduon hävdar att H&M har varit medvetna om duons användande av namnet, då deras musik har spelats i H&M-butiker runtom i världen.

H&M hävdar istället att användningen av ett ord som en dekorativ funktion på ett klädesplagg ej är varumärkesanvändning.

Gruppens juridiska ombud har noterat att H&M nekar till anklagelserna, samt har hotat duon med krav på att betala juridiska kostnader. Därutöver har klädbolaget refererat till Classixx som en relativt okänd musikduo.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.