Fotograf: Nati Harnik

Vad Warren Buffetts absurda matvanor kan lära dig om investeringar

Du kan lära dig mycket av Buffets kaloritunga diet, enligt reportern som testat.

Warren Buffett är unik i sin förmåga att få pengar att växa genom investeringar. Han är också unik i sina matvanor. Det kan Business Insiders reporter Bob Bryan skriva under på. Han testade att äta som "Oraklet från Omaha" i en vecka med allt annat än positiva känslor efteråt.

Men det finns trots allt lärdomar att dra av Buffetts väldokumenterade intag av skräpmat och läsk, skriver Bob Bryan i en ny artikel.

Här är 3 likheter mellan Buffetts diet och investeringar:

1. Håll dig till vad du känner väl
Buffett går till samma restauranger om och om igen och anpassar endast frukosten något - olika menyval på McDonald’s - efter hur det går på börsen. På motsvarande sätt investerar Buffett bara i bolag han känner till väl. De läser han allt han kommer över om för att göra så välgrundade beslut som möjligt.

2. Frossa i dina favoriter
Både när det gäller bolag och mat går Buffett all-in när han bestämt sig. Han är inte rädd för att strössla salt eller bygga en stor aktiepost. I 20 portföljbolag äger han mer än 5 procent av alla aktier.

3. Älska dina bolag
Buffett behåller innehav länge för att han verkligen tror på dem, och står fast vid att äta onyttigheter och dricka Cherry Coke för att det är vad han gillar mest. Praktiken tillämpas även för bolag som går dåligt under långa perioder. Inställningen har lönat sig för exempelvis American Express som Buffett ägt sedan 1991. Efter att aktiekursen närapå halverades på kort tid klättrade den sedan mot "all time high".


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST