8 saker du gjorde imorse som fick folk att sluta gilla dig

Hur beter du dig på jobbet?

Sociala koder och situationer kan vara svåra att behärska, både privat och på arbetsplatsen.

Här är några saker som folk gör ofta, utan att ens vara medveten om det – och som får andra att sluta gilla dig, enligt Business Insider.

Du undviker ögonkontakt
Att ge personen du talar med respons och ögonkontakt gör att du känns pålitlig och engagerad. Om du flackar med blicken och inte ser personen i ögonen när du har en konversation kan det istället ge ett ganska ointresserat intryck - vilket inte gör dig speciellt populär.

Du är inte tillräckligt uttrycksfull
Om du inte vill att andra ska tycka att du är kylig eller otrevlig är det bäst att undvika stela ansiktsuttryck. Nicka och le genom samtalets gång - det ger ett varmare och mer sympatiskt intryck.

Du motsätter dig allt
Har du svårt att sätta dig in i andras situationer och alltid kommer med negativa motslag kan andra uppfatta dig som känslokall. Att försöka se saker från någon annans perspektiv är gynnsamt för båda parter eftersom man får mer förståelse för varandra.

Du är inte så empatisk
Att kunna sätta sig in i, och beklaga sig över någon annans missöden är ett bra sätt att knyta band. Få saker kan föra samman personer så bra som att kunna relatera till varandras jobbiga situationer och erfarenheter.

Du låter mobilen distrahera dig
Om du avbryter en konversation genom att konstant snegla ner på mobilen kommer du inte bli vidare omtyckt. Lägg ner mobilen i fickan, var uppmärksam och lyssna – det är en enkel åtgärd som du kommer långt på.

Du klagar för mycket
Negativa människor är sällan populära. Alla har sina dåliga dagar men det gäller att inte fastna i något pessimistiskt träsk och klaga för mycket när du ska göra ett bra intryck på någon. Byt samtalsämne om du märker att det händer.

Du är inställsam
Om du gör dig till för att passa in i en situation kan det slå fel på flera sätt. Om du försöker vara alla till lags kan det tolkas som att du är en mes. Om du, å andra sidan, försöker tuffa till dig kan det också få dig att framstå som arrogant. Var dig själv och låt dig inte formas för mycket av situationen du befinner dig i.

Du är dålig på att ta komplimanger
Du behöver inte ta emot en komplimang genom att ge en tillbaka – det kan uppfattas som falskt. Spara därför på dina egna komplimanger tills rätt tillfälle dyker upp. Ett bra svar som ofta uppskattas kan till exempel vara: "Tack, vad roligt att höra!" eller "Tack, det betyder jättemycket."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST