Fotograf: Maja Suslin/TT

Stordalen: "H&M är ett av världens bästa bolag"

Norske hotellkungen gillar H&M.

Petter Stordalen investerar i många börsbolag – och uppger för Dagens Industri att han har ägt aktier i H&M ”många gånger”. Däremot vill han inte kommentera om han sitter på något innehav i klädjätten just nu.

"H&M är ett av världens bästa bolag. När vi investerar så kommenterar vi vanligtvis inte vad vi investerar i".

Ägardata från tjänsten Holdings visar att Petter Stordalen 125 000 aktier i H&M under det tredje kvartalet till ett värde av nästan 27 miljoner kronor, enligt DI.

Små och stora kriser kommer då och då när man har varit med tillräckligt länge, menar Stordalen.

”Men det har sällan varit en så lång period utan en kris som nu. Vi har negativ ränta i Sverige och bra tillväxt. Det kan skapa obalanser i ekonomin… jag tror att Sverige som land kommer att klara att ta sig igenom det, nästan oavsett vad som sker. Kriser kommer och kriser går. Världen kan bara gå under en gång, och det sker inte vid nästa kris”, säger Petter Stordalen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium