Fotograf: Robin Flodin/Facebook

Började bygga spel i källaren – nu gör svensken miljonvinst och går till börsen

Nu är ett nytt svenskt spelbolag på väg till börsen. Och det hela började i en källare.

Robin Flodins spelbolag Toadman Interactive jobbar på en börsnotering i slutet av 2017, och ska i samband med genomföra en nyemission på 22 miljoner kronor.

Intresset har varit stort, vår förhoppning är att det ska gå väldigt bra. Det här är ett sätt att öka vår seriositet mot partners, ett bättre sätt att resa kapital för utveckling och kanske köpa studios", säger Robin Flodin till Breakit.

Han var med och grundade bolaget för fyra år sedan, men gjorde sitt första genombrott som spelutvecklare redan 2010 när spelet Dwarfs Swedish Game Awards – ett spel han utvecklade i källaren tillsammans med en kompis.

Idag har Toadman Interactive kontor i Stockholm och Berlin, med sammanlagt 25 anställda. Omsättningen har vuxit från cirka en till 11 miljoner mellan 2013 och det senaste räkenskapsåret (som avslutades i augusti 2017) – med en vinst på cirka 1 miljon kronor.

Planen är att Robin Flodin och medgrundaren Rasmus Davidsson behåller sin majoritet i bolaget vid noteringen, och övriga ägare kommer utgöras av anställda och en bunt investerare, skriver Breakit.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST