Fotograf: TT

Källor: Spotify är på väg mot en brakförlust

Spotify växer, men det är eny brakförslut på gång, enligt källor.

Den svenska musiktjänsten Spotify bedöms ha nu ett företagsvärde på cirka 16 miljarder dollar, motsvarande 130 miljarder kronor.

Investerare har tidigare i år uppskattat verksamheten vara värd 13 miljarder dollar men reviderat upp värdet på företaget efter att det delat med sig av sina halvårssiffror, enligt källor till sajten The Information. Det högre värdet på 16 miljarder dollar är i nivå med vad även Reuters rapporterade om för några veckor sedan.

Spotify omsatte under det första halvåret 2,2 miljarder dollar, vilket innebär att bolaget är på god väg att åstadkomma en årlig intäktstillväxt på 40 procent. Bruttomarginalen stärktes till 22 procent från tidigare 15 procent. 

Däremot är Spotify på väg mot en ny brakförlust, enligt källor. Rörelseförlusten är nu någonstans på mellan 118-237 miljoner dollar, enligt källor till The Information, vilket motsvarar kring 1 miljard kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST