Fotograf: Tim Cook/Twitter

Vad gör Tim Cook i Norrland?

Tim Cook är ute i de norrländska skogarna. Det här är anledningen till hans besök.

Skogsindustribolaget Holmen fick under torsdagen påhälsning av Apples vd Tim Cook som tillsammans med Holmens vd Henrik Sjölund besökte fabriken i Hälsingland.

Tim Cook tweetade en bild på sig själv i de "hisnande" nordsvenska skogarna igår, efter en snabbvisit på Apples kontor i centrala Stockholm.Apple är en av Holmens fem största kunder på kartongsidan. Kartongen till Ipad kommer från Iggesunds bruk, skriver Dagens Industri.


"Det här har varit hemligt i under så många år. Det är skönt att få lite cred när han [Cook] kom och hälsade på oss efter mer än tio års utvecklingsarbete tillsammans", säger Henrik Sjölund till DI.

Apple och Holmen har i tolv år haft en hemlig affär med varandra. Kartongen till exempelvis Ipad kommer från Iggesund och volymerna har ökat stadigt sedan starten 2005. Det var Steve Jobs som uppges ha velat haft Holmens kartongkvalitet. 

Iggesund Paperboard omsätter tillsammans med systerbruket Workington drygt 5 miljarder kronor om året och tjänar drygt 900 miljoner kronor. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST