Fotograf: Semrén & Månsson

Stockholms nya lyxbostäder är färdiga – men nu säljs de inte

Allt går inte längre åt som smör på bostadsmarknaden.

Försäljningen av bostadsrätterna i lyxbygget Karlbergsvägen 77 skulle sparkas igång den 17 oktober. Nu har statusen ändrats och bolaget meddelar att bostadsrättsprojektet, vars preferensaktie handlas på First North-listan, kommer skjuta upp försäljningen till efter årsskiftet, skriver Dagens Industri.

"Det finns ett extremt starkt intresse för projektet, men vi märker av en generell osäkerhet på marknaden" säger vd:n Jens Rastad, enligt Di.

Med det menar han bland annat att bankernas svajiga krav för privatpersoner, som gör köpare mer passiva, samt boomen av nyproduktioner i Stockholm är bidragande faktorer som påverkar marknaden.


Foto: Semrén & Månsson

"Bankernas nya och delvis varierande krav på till exempel skuldkvotstak och försäljning av nuvarande lägenhet innan nyförvärv, skapar en avvaktande marknad", säger Jens Rastad till Dagens Industri och fortsätter:

"För att minimera osäkerheten för våra intressenter så har vi därför valt att avvakta med säljstarten till efter att vi fått en ny detaljplan på plats samt efter att bankernas förväntade nya regler blivit tydligare för marknaden."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST