Nu kan du fynda Bitcoin hos Kronofogden – auktioneras ut

Svenska kronofogden har tagit in en annorlunda skuld. Och nu har du chansen att fynda Bitcoin.

Kronofogden har tagit in bitcoin vid en utmätning av en skuld, för första gången. 

”Tillgångar finns inte bara på garageuppfarten eller i vardagsrummet, utan även på nätet. Vi är vana att hantera banksystemet. Det här är en annan sorts tillgång och ett särskilt sätt att säkerställa tillgången som vi inte har gjort tidigare”, säger Johannes Paulson, verksamhetsutvecklare hos Kronofogden, till SvD Näringsliv.

Det är ett företag i Västsverige som fått 0,6 av bitcoin utmätt, med ett värde på cirka 23 000 kronor.

Men nu finns det alltså chans att fynda bitcoin, då den digitala valutan auktioneras ut till högstbjudande via en nätauktion som drar igång 12 oktober.

"Det finns mycket bitcoin som hanteras inom den organiserade brottsligheten. Vi har stött på det under många tillfällen men inte lyckats ta oss in i plånböckerna tidigare", säger Johannes Paulson till SvD Näringsliv.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.