20 av 20
Bildspel: Annelie Gullström, AMF Fastigheter och Anna Ernestam, Svenska Röda Korset Fotograf: Pax Engström Nyström

"När viljan att driva en förändring är större än rädslan att misslyckas"

"Vi vill idag inspirera er till att tänka nytt och större, tänka välden och globalt", sa Mia Ritsfalk från Novare när hon och Liselotte Stray hälsade välkomna till årets andra stora mentorträff.

I måndags samlades 200 av Novares mentorer och adepter på Grand Hôtel för årets andra stora träff. Temat för kvällen var inte mindre än hållbarhet och innovation.

Till dessa stora nätverksträffar kommer deltagarna i Novares mentorsprogram inte bara för att träffa andra mentorer och adepter och utbyta erfarenheter utan också för att bli inspirerande.

Först upp på scen att bli intervjuad på scen av Helena Blomqvist var Anna Ryott, vice vd Norrsken Foundation. Hon berättade öppenhjärtigt om sitt liv, sin karriär och sina drivkrafter.

"När jag tittar tillbaka på min karriär så har jag nog varit ganska modig. Jag har en vilja att driva en förändring och denna vilja har varit större än rädslan för att misslyckas".

Anna Ryott
delade också med sig av motgångar som hon haft och hur hon valt att handskas med dem.

"Bakslag får man alltid. Nu i augusti, en vecka innan jag skulle börja på Norrsken, fick jag till reda på att jag har cancer. Men jag tänker inte låta den besegra mig. Jag ligger hela tiden steget före och nu har jag klippt håret för att ligga steget före cancern", berättade Anna Ryott och betonade vikten av att brinna för vad man gör.

"Vilken förmån jag har att jag jobbar med något jag älskar. Det är mycket större för mig än min sjukdom".

Hon likande Norrsken Foundations arbete med att hitta företag som verkligen kan göra skillnad med ett sökande efter "framtidens enhörningar". Dessa unika unicorns är de företag som, om de får chans att utvecklas rätt, kan hjälpa tusentals människor på olika sätt.

Med sig hade Anna Ryott företagen Karma och Worldfavor, två företag som Norrsken Foundation tagit under sina vingar och tror på. Båda med innovativa och smarta lösningar som kanske på olika sätt är med och räddar världen inom en snar framtid.

"Låt dig aldrig invaggas i någon passivitet. Man måste hela tiden hänga med", sa Annelie Gullström, affärsutvecklingschef AMF Fastigheter, som var kvällens sista talare. Hon gav åhörarna en inblick i den närmast science fiction-likande framtiden som retailbranschen står inför.

"På precis samma sätt som vi idag inte har hemtelefonnummer tror inte jag att vi kommer att ha plånböcker i framtiden. Jag tror också att framtidens handel kommer att vara hybrider av olika saker. Kanske kommer många av framtidens butiker att förvandlas till nattklubbar på kvällarna", sa Annelie Gullström. Avslutade sitt framträdande gjorde hon med orden:

"This is not the end of retail, but the end of retail as we know it".

Ingen av Novares mentorer eller adepter gick nog från detta möte utan känslan av att just han eller hon faktiskt kan förändra världen. Eller som Mia Ritsfalk avslutningsvis sammanfattade dagen:

"Kan jag så kan ni och kan ni så kan jag".

Anna Ryotts ledord för ett bra ledarskap:

Vara äkta, passionerad, öppen och väldigt ärlig.
________________________________________

 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Tesla rasar på börsen efter beskedet att 3000 anställda sparkas
  4. Affärsängeln bakom Malmös tech-succéer: ”Det är impact som gäller för mig nu”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika
  1. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  4. SBAB går mot strömmen och sänker bolåneräntor
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant