Fotograf: Martin Petersson

Löwengrips nya investering: Går in i svenske Wall Street-veteranens bubbel

Isabella Löwengrip blir en av känsdisägarna i svenske finansprofilens Champagne.

Håkan Guldkula har gjort karriär på Wall Street, hängt med New Yorks finansiella elit, åkt på lyxjakt med Microsoftgrundaren Paul Allen och ätit middag med Arnold Schwarzenegger. Idag driver han, sedan ett år tillbaka, champagnemärket Guldkula tillsammans med Richard Juhlin - som ska vara expert på drycken.

Nu kliver Isabella Löwengrip in som delägare, skriver Breakit.

Hon är inte ensam kändis utan delar ägandeskapet med profiler som Peter "Foppa" Forsberg, finansmannen Anders Wall och Roger Holtback.

Håkan Guldkulas taktik har alltid varit att ta hjälp av kända profiler för att undvika att lägga pengar på marknadsföring. Isabella Löwengrip kommer uppmärksamma Champagnemärket för sina 1,5 miljoner unika bloggbesökare i veckan.

"Självklart kommer jag att berätta om om Guldkula för mina läsare. Det är ju känsligt med alkoholreklam i Sverige men de flesta som läser bloggen är över 25 år", säger Isabella Löwengrip till Breakit.

Även om bloggerskan är ett fan av bubbel menar hon att det även finns andra fördelar som lockar.

"Jag gör investeringen för att jag tror att bolaget har potential att växa globalt och tillgången på champagne är begränsad vilket alltid är intressant från ett investeringsperspektiv", säger Isabella Löwengrip och tillägger:

"Dessutom finns det runt Guldkula ett helt fantastiskt nätverk som jag nu kommer in i."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.