Fotograf: Youtube/Wallenstam Press

Fastighetskungen som förvandlar bostadsrätter till hyresrätter: Så här har vi inte gjort sedan kraschen

Nu blir bostadsrätterna hyresrätter istället, och det har fastighetsbyggaren inte gjort sedan kraschen 2008.

Fastighetsbolaget Wallenstam omvandlar ett bostadsprojekt i Solberga, Stockholm, till hyresrätter istället för bostadsrätter.

Det är den första etappen i bostadsrättsprojektet Orangeriet med 90 lägenheter som nu kommer att bli hyresrätter istället för bostadsrätter. Lägenheterna är under byggnation och beräknas vara klara för inflyttning till våren nästa år.

”Vi upplever att marknadsläget på bostadsrättsmarknaden i Stockholm just nu är lite osäkert. Vi väljer därför att göra om första etappen av Orangeriet till hyresrätter efter att ha gjort ett marknadstest av projektet där vi noterar att bostadsrättsmarknaden har svalnat av.”

”Tack vare vår kostnadseffektiva nyproduktion och vår finansiella styrka kan bostadsrättsproduktioner ställas om till hyresrätter och bidra positivt till resultatet”, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, i en kommentar i ett pressmeddelande.

Totalt sett bygger Wallenstam 318 nya lägenheter i Solberga.

En sådan här omvandling från bostadsrätter till hyresrätter har Wallenstam bara gjort två gånger tidigare, båda i samband med Lehman-kraschen 2008-2009, berättar Hans Wallenstam för Dagens Industri.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant