Fotograf: Tesla Press

Uber avslöjade just en ny Tesla-satsning

Uber köper in nya elbilar från Tesla.

Uber kommer att rusta upp sin UberONE-tjänst i Dubai med 50 nya elbilar från Tesla, rapporterar Electrek.

Satsningen görs i partnerskap med den statliga väg- och transportmyndigheten i Dubai, RTA. Samma organ kontrollerar Dubais taxibilar som tidigare i år tecknade avtal med just Tesla för köp av 200 Model S/X-fordon. Samtliga av de bilarna är utrustade med teknik för autonom körning.

Ubers åtagande i Dubai är inte det enda som kopplar bolaget till elbilar. På senare tid har det blivit ett allt mer återkommande mål hos bolaget att få allt fler bilar i flottan att drivas på förnybar energi.

Ett exempel på detta är bolagets besked i London innan beslutet om icke förnyad taxilicens kom från stadens transportmyndigheter. Då hade Uber redan tillkännagivit att man ville hjälpa sina 40 000 förare med att byta över till elbilar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST