Fotograf: Apple Press

”Iphone X är slutet för smartphones”

Kommer iPhone X bli den sista smartphone som räknas, innan vi går över till något helt annat?

Meningarna går isär om Apples nya flaggskepp – vissa kallar den för en svindyr "emoji-maskin", och andra tycker att den saftiga prislappen (från cirka 11 495 kronor i Sverige) är motiverad.

Men vad kommer mobilen att ha för effekt på smartphone-marknaden? Iphone X skulle kunna vara början på slutet för smartphones som de används idag.

”Allt jag hade i tankarna under [lanserings]eventet var att det här kan vara den sista smart mobilen som betyder något överhuvudtaget. Att den markerar slutet på smartphones som vi känner dem idag, och att vi står på tröskeln till att de bara används som verktyg”.

Det skriver tech-skribenten Owen Williams på bloggen ThinkGrowth. Han motiverar spaningen med att Apple till slut har lyckats integrera mobilfunktioner i och med nya Apple Watch.

2004 blev laptops plötsligt tråkiga och inte något du förväntades byta ut varje eller vartannat år – vilket är precis vad som händer just nu med smartphones, och iPhone X är troligen den sista modellen som kommer räknas i den här produktkategorin, menar Owen Williams.

”Om jag kan skrota min mobil helt och bära en mobiluppkopplad Apple Watch med mig för att vara nåbar… kommer jag ens behöva en telefon?”

”Bortsett från att jag då inte har en liten kraftfull kamera i fickan, så tror jag inte det. Det är troligt att kameror i form av accessoarer – som Snaps Spectacles – i kombination med AR-glasögon, kommer lösa det problemet inom en snar framtid.”


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA