Fotograf: Henrik Montgomery

Här är succé-vd:n som ska rädda krisande Ericsson

Ronnie Leten föreslås som ny styrelseordförande

Ericsson har under den senaste tiden fått genomlida en tuff period med minskad försäljning och ökade förluster. 

Nu föreslår telekombolagets valberedning att Ronnie Leten blir ny styrelseordförande. Ronnie Leten var mellan 2009 och 2017 vd för Atlas Copco. Han är idag styrelseledamot i SKF, styrelseordförande i Electrolux och är föreslagen som styrelseordförande i Epiroc, den del av Atlas Copco som planeras delas ut under 2018. Ericssons nuvarande styrelseordförande Leif Johansson har som tidigare meddelats att han inte ställer upp för omval vid årsstämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Ronnie har ett mycket starkt track record när det gäller värdeskapande. Vidare har han betydande erfarenhet från digitalisering av stora verksamheter, vilket kommer att vara en tillgång i Ericssons fokuserade arbete tillsammans med dess kunder", kommenterar Johan Forsell, ordförande i valberedningen och vd i Investor.

Valberedningen föreslår även Kurt Jofs som ny styrelseledamot i Ericsson. Jofs var ansvarig för Ericsson Networks mellan 2003 och 2008 och är idag styrelseordförande i Tieto. Kristin Skogen Lund har meddelat valberedningen att hon inte står till förfogande för omval.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA

VA Karriär