18 små Uber-dödare rullade in och tog Stockholm med storm

Den eldrivna trehjulingen får ökat intresse och påfyllning i kassan.

Uber-utmanaren från Göteborg - Bzzt, intog Stockholms gator med små, avgasfria, eldrivna och billiga taxipoddar tidigare i år. Nu får de, tack vare ökat intresse, extra klirr i kassan - nämligen 7 miljoner kronor, skriver Di Digital.

Sedan lanseringen har de ökat från 18 poddar till 38 och leverantören Clean Motion, ett bolag som Skype-grundaren Niklas Zennström investerat i, ska vara på väg att leverera ytterligare 10 trehjulingar till samlingen. Enligt bolagets vd Sven Wolf är de nu Clean Motions största kund.

Läs mer: Nu rullar 18 små Uber-dödare in på Stockholms gator – superbilliga, eldrivna och på schyssta villkor

"Vi har fått ett otroligt varmt välkomnande i Stockholm. Det har varit långt över våra förväntningar", säger vd Sven Wolf till Di Digital.

Kapitalet som Bzzts moderbolag nu tar in ska användas till att utveckla reklamlösningar och undersöka möjligheten att expandera till städer i utlandet. Kapitaltillskottet kommer främst från bolagets befintliga ägare.

I en intervju VA gjorde med Sven Wolf tidigare i vår, berättade han att Bzzt var i Stockholm för att stanna:

"Vi satsar på att ha åtminstone 200 poddar ute under nästa år"

Sven Wolf förklarade även att en stundande vinter inte var något hinder för podden:

"Vi är planerade för korta turer. Så länge man kan stänga ute vädret, då gör det inte så mycket om det är kallt. Man ersätter ändå ofta en promenad, buss eller cykeltur. Det är bara att hoppa in med dunjackan."


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant