Fotograf: Nati Harnik

Reportern: Jag testade Warren Buffetts diet i en vecka - blev ett vrak

Han är känd för att vara en av historiens bästa investerare. Men också för sina hiskeliga matvanor.

Warren Buffetts matvanor bestående av läsk, skräpmat och ytterst få grönsaker är legendarisk. Berkshire Hathaways vd dricker fem burkar Coca-Cola om dagen och strösslar så mycket salt att bordssällskap häpnar.

"Jag kollade statistiken, och såg att de lägsta dödstalen är bland 6-åringar, så jag beslutade mig för att äta som en 6-åring", har Buffett sagt till tidningen Fortune.

"Det är det säkraste alternativet för mig."

87-åringens kropp har sannolikt härdats genom åren, men hur mår någon annan som provar dieten? Business Insiders reporter Bob Bryan testade den i en vecka - och blev förskräckt.

Dagen börjar med frukost på McDonalds. Legendarens meny styrs av hur det går på börsen just den dagen berättade han i HBO-dokumentären "Becoming Warren Buffett". Om aktiepriserna stiger blir det bacon, ägg och cheese biscuit. Om marknaden faller väljer han det billigare frukostalternativet sausage patties. Det hela sköljs ned med favoritdrycken Cherry Coke.

"Den första frukosten var inte så prövande. Det svåraste var att inte få något kaffe, Buffett dricker inget kaffe alls", enligt BI:s reporter.

Buffetts favoritlunch bestående av en varmkorv, närmare bestämt chili-cheese från Dairy Queen, påminner till smaken om en kökssvamp, enligt reportern. Då anrättningen serverades med en jordgubbs-sundae och ännu mer Cherry Coke blev han rejält däst efter måltiden.

Efter en vecka full av Buffetts favoritmat - bland annat pizza, hamburgare och Ben and Jerry's-glass - är känslan allt annat än positiv.

BI:s Bob Bryan summerar att han behandlat sin kropp illa förut genom att äta osund mat. Men den här upplevelsen beskriver han som den värsta någonsin.

"Ät inte som Warren Buffett om du inte är Warren Buffett", lyder uppmaningen från reportern som lade på sig nästan 2 kg under veckan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST