Musk gillar inte att slösa tid - här är hans brutala taktik för att undvika problemet

Tesla-vd:ns tid är dyrbar, därför gör han så här. 

De flesta gillar inte att få sin tid bortkastad på möten. Innovationssnillet och Tesla-vdn Elon Musk har en speciell taktik för att undvika att tiden rinner iväg i onödan, enligt Business Insider.

En av hans före detta medarbetare på Musks rymdbolag Space X berättar via sajten Quora att Musk vid ett tillfälle konfronterade en anställd under ett möte.
"Du har inte sagt något. Varför är du här?", sa Musk.
Även om han blev ställd mot väggen tyckte han att Musks reaktion var helt rimlig.

"Det kanske känns som att gå över gränsen, men det är vettigt," skrev han. "Var inte i ett möte om det inte finns något syfte för det, antingen för att fatta beslut eller få fart på folk. I de flesta fall är ett mail annars tillräckligt."

Musk är inte den enda vd:n som tar till med hårdhandskarna för att effektivisera sin tid under möten. Amazongrundaren Jeff Bezos har en "två-pizza-policy" på möten. Han menar att antalet deltagare bör vara så pass få att det hade räckt med två pizzor för att mätta allas magar. Är man fler än så tycker Jeff Bezos att det blir för många kockar i en soppa och mötet riskerar då att bli väldigt ineffektivt.

Jeff Besoz berättade även för Fortune att han använder en taktik där han inleder mötena med att samtliga deltagare får läsa på om ärendet och ta anteckningar innan diskussionerna börjar. På så sätt, menar han, engageras alla redan från början och minimerar risken att låta dyrbar tid gå till spillo.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST