ANNONS

”Renting frigör kapital”

”Den största fördelen med renting är att det frigör kapital, vilket i sin tur ökar handlingsfriheten”, säger Johannes Nyberg, vd för Skandrenting, som äger och hyr ut fastigheter till näringslivet och den offentliga sektorn.

Skandrentings verksamhet startade i sin nuvarande form 1998, men delar av portföljen har anor sedan 1980-talet. I dag äger bolaget 59 fastigheter i Sverige, med koncentration kring de södra och mellersta delarna av landet.

Skandrenting

Ett oberoende företag och det enda svenskägda fastighetsföretaget med renting som specialitet. Tack vare en metodisk strategi och stor noggrannhet i affärerna har Skandrenting skapat ett mycket gott renommé på kapitalmarknaden, vilket kommer bolagets kunder tillgodo genom fördelaktiga villkor. Läs mer på www.skandrenting.se

”Det är ett fåtal aktörer i Sverige som erbjuder renting i dag, här är vi ganska unika. För oss är det sällan väsentligt var fastigheten ligger, utan vi lägger snarare fokus på vem det är som hyr fastigheten”, säger Johannes Nyberg.

Det centrala i rentingaffären är hyresavtalet som löper på 15 till 25 år. Till skillnad från ett vanligt hyresavtal är hyran räntebaserad. Hyresgästen betalar alltså bara ränta och amortering men har samtidigt långtgående åtaganden när det gäller drift och underhåll av fastigheten.

En stor del av Skandrentings portfölj, cirka 40 procent, består av hyresgäster från samhällssektorn som bland annat polismyndigheten och kriminalvården.

”Just nu räcker det med att läsa tidningarna för att förstå att det finns stora utmaningar med vår snabbväxande befolkning. Investeringsbehovet är stort i välfärdsstaten Sverige för bland annat skola, vård och omsorg”, säger Johannes Nyberg och tillägger:

”Vi har en stor investeringskapacitet och ser det som högst relevant att göra investeringar i den här delen av fastighetsmarknaden. Det passar vår affärsidé och vi kommer därför koncentrera oss på offentlig sektor och kommuner framöver.”

Genom fortsatt fokus på kunden, fastigheten och ett långsiktigt synsätt ska Skandrenting vara en kompetent och stark samarbetspartner:

”Våra ledord är trygg och tråkig, eller ja, snarare stabila, och vi kommer alltid att sträva efter fortsatt samarbete med starka motparter som är i behov av långa hyresavtal”, avslutar Johannes Nyberg.


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Miljardrusning till superbilliga bolånen första dagen – och fler bolag gör sig redo
  2. Experten efter Norwegians miljardsmäll: ”Klarar sig genom sommaren – men that’s about it”
  3. Facebook kallar anställda till krismöte
  4. Sålde sitt bolag till Facebook för 150 miljarder – nu vill han att du raderar ditt konto
  5. Tesla-svensken omkörd i batteriracet – av doldisbolag
  1. Miljardrusning till superbilliga bolånen första dagen – och fler bolag gör sig redo
  2. Hon lurade investerare att satsa över 5 miljarder i ett luftslott – enligt åtal för bedrägeri
  3. Uppstickaren som vill kapa din boränta till 0,95% kan röra om rejält på marknaden, enligt SEB:s analytiker
  4. Köptipset: Aktien som avkastat 300% på 5 år ska upp ännu mer
  5. Gunhild Stordalen: "Sverige kan bli ett Silicon Valley för hållbar mat"

SENASTE VA