Ny ranking: Bubbelrisken i Stockholm näst högst i hela världen

Huvudstaden placerar sig tvåa på listan där man ogärna vill vara högt upp.

Toronto är den stad som är mest utsatt för en bostadsbubbla. Risken är dock även hög i Stockholm, München, Vancouver, Sydney, London, Hongkong och Amsterdam. Det visar UBS Global Real Estate Bubble Index för 2017.

"Bubbelrisken i utvalda världsstäder har ökat betydligt under de senaste fem åren. De reala huspriserna för de metropoler som befinner sig inom bubbelriskzonen har ökat med nästan 50 procent i genomsnitt sedan 2011", står det i publikationen.

Toronto toppar listan med ett indextal om 2,12 följt av Stockholm med 2,01. På tredje plats kommer München med 1,92. Skall Stockholm sättas i någon form av sammanhang har världsstäder såsom New York ett tal på 0,20 och Boston 0,45.

Städer som inte är inkluderade i bubbelfaran men fortfarande anses ha övervärde är Paris, San Francisco, Los Angeles, Zürich, Frankfurt, Tokyo och Genève. Gränsen för bubbla går vid 1,5. Paris ligger närmast vid 1,31.

Singapore, Boston, New York och Milano pekas ut som rimligt värderade medan Chicagos bostadsmarknad är den enda att klassificeras som undervärderad.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA

VA Karriär