Fotograf: SBAB Press

Svenska börstoppen gripen - misstänks för brott

"Det så klart är extremt jobbiga nyheter för oss."

Jakob Grinbaum ska ha gripits tidigare den här veckan och misstänks för finansmarknadsbrott, enligt uppgifter till Di. Grinbaum är styrelseordförande i Oscar Properties samt vice ordförande i SBAB samt Fjärde AP-fonden.

Begreppet finansmarknadsbrott innebär sannolikt insiderbrott eller marknadsmanipulation. Misstanken ska handla om aktieaffärer som genomförts i Oscar Properties i mars då han först sålde aktier och några dagar senare återköpte lika många aktier.

Jacob Grinbaum greps och anhölls tidigare i veckan vid ett tillslag av Ekobrottsmyndigheten och försattes på fri fot under torsdagsförmiddagen efter att ha förhörts av polis.

"Jag känner till det, ja det gör jag. Det är den informationen jag också har fått, så jag utgår från att den är sann. Det så klart är extremt jobbiga nyheter för oss och det är väldigt jobbigt för Jakob också", säger Oscar Properties vd Oscar Engelbert i en kommentar till Di.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.