Fotograf: Tobii Press

Svenska techbolaget har ökat med 1 miljard på 2 dagar – och ingen vet varför

Eyetrackingbolaget Tobiis aktie har stigit med över 25 procent procent på två dagar, utan att några nyheter har presenterats, eller att ett högt uppköpsbud kommit in.

Tobiis kommunikationsdirektör Sara Hyléen uppger i en kommentar för Finwire att bolaget inte har någon förklaring till kursrörelsen.

Tobiis börsvärde har under de två senaste dagarna ökat med otroliga 1 miljard kronor.

”Den här kursökningen började egentligen när Apple presenterade sin nya Iphone 8 september. Här är det en spekulation som väckt en spekulation som väckt en spekulation", säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, till Breakit.

"Mitt tips nu är att sälja. Kursen kommer falla tillbaka. Det finns inga fakta till grund för den här ökningen. Det kommer ingen nyhet om något stort genombrott eller uppköp. Sälj och ta hem vinsten".

Investmentbolaget Investor har nu sålt ut hela sitt innehav i ögonstyrningsbolaget Tobii. Det skriver Dagens industri och hänvisar till uppgifter.

Finwire skrev under gårdagen att det cirkulerade rykten i marknaden om att Investor hade sålt ut sina aktier.

Investor har successivt sålt av sitt innehav och ägandet ligger idag under flaggningsnivån vilket gör att informationen inte blir tillgänglig för marknaden.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant