Fotograf: Apple Press

”Jag ser inte ett enda skäl till att uppdatera till iPhone 8”

Det här tycker experterna om iPhone 8.

De första recensionerna för Apples nya iPhone 8 är blandade, om än för det mesta försiktigt positiva.

”Det bästa med iPhone 8 och iPhone 8 Plus är det som inte syns; processorn som driver allting” skriver New York Times recensent och kallar modellen för ”en värdig utveckling”.

Men det är inte värt att uppgradera till iPhone 8 från din nuvarande iPhone. Det anser The Verges Nilay Patel.

”Efter att ha spenderat en vecka med 8:an kan jag inte se ett enda övertygande skäl att uppgradera… 7:an är fortfarande extremt snabb och du får i princip alla funktioner som 8:an med iOS 11.”

”Iphone X kommer ärligt talat vara modellen alla vill ha” skriver Edward Baig i USA Today, och påpekar att iPhone 8 är dömd att leva i skuggorna av nya iPhone X.

Iphone X har ingen hemknapp och låses upp med ansiktsigenkänning – en funktion som Apple kallar för Face ID. Hela framsidan av telefonen är nu en skärm.

IPhone 8 och iPhone 8 Plus kommer gå att förköpa i Sverige redan fredag 15 september, och blir sedan tillgängliga från och med 22 september.

Rekommenderat pris i Sverige på iPhone blir 7 995 kronor, och 9 095 kronor för iPhone 8 Plus, enligt Apple Store.

IPhone X dröjer däremot lite längre. Den går att förbeställa från och med 27 oktober. Iphone X släpps av Apple globalt den 3 november i höst.

Och prislappen på iPhone X blir riktigt saftig i Sverige; i USA kommer modellen att kosta från 999 dollar – vilket motsvarar cirka 8 000 kronor i Sverige – men i Sverige börjar den rekommenderade prislappen på 11 495 kronor, enligt Apple Store.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST