Fotograf: Apple Press

”Jag ser inte ett enda skäl till att uppdatera till iPhone 8”

Det här tycker experterna om iPhone 8.

De första recensionerna för Apples nya iPhone 8 är blandade, om än för det mesta försiktigt positiva.

”Det bästa med iPhone 8 och iPhone 8 Plus är det som inte syns; processorn som driver allting” skriver New York Times recensent och kallar modellen för ”en värdig utveckling”.

Men det är inte värt att uppgradera till iPhone 8 från din nuvarande iPhone. Det anser The Verges Nilay Patel.

”Efter att ha spenderat en vecka med 8:an kan jag inte se ett enda övertygande skäl att uppgradera… 7:an är fortfarande extremt snabb och du får i princip alla funktioner som 8:an med iOS 11.”

”Iphone X kommer ärligt talat vara modellen alla vill ha” skriver Edward Baig i USA Today, och påpekar att iPhone 8 är dömd att leva i skuggorna av nya iPhone X.

Iphone X har ingen hemknapp och låses upp med ansiktsigenkänning – en funktion som Apple kallar för Face ID. Hela framsidan av telefonen är nu en skärm.

IPhone 8 och iPhone 8 Plus kommer gå att förköpa i Sverige redan fredag 15 september, och blir sedan tillgängliga från och med 22 september.

Rekommenderat pris i Sverige på iPhone blir 7 995 kronor, och 9 095 kronor för iPhone 8 Plus, enligt Apple Store.

IPhone X dröjer däremot lite längre. Den går att förbeställa från och med 27 oktober. Iphone X släpps av Apple globalt den 3 november i höst.

Och prislappen på iPhone X blir riktigt saftig i Sverige; i USA kommer modellen att kosta från 999 dollar – vilket motsvarar cirka 8 000 kronor i Sverige – men i Sverige börjar den rekommenderade prislappen på 11 495 kronor, enligt Apple Store.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.