Apple fick just grönt ljus för en enorm butik mitt i Kungsträdgården

Apples nya butik mitt i smeten får grönt ljus.

Planerna på en ny stor Apple-butik mitt i Kungsträdgården har dryftats i över ett och halvt år – nu har projektet fått grönt ljus från Stockholms stad, rapporterar StockholmDirekt.

Det är den styrande majoriteten i stadsbyggnadsnämnden som har röstat ja till förslaget – men det innebär inte att Apple kan börja bygga, först ska planerna ut på ett så kallat samråd.

”Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns idag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger”, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert till StockholmDirekt.

Kristdemokraterna är det enda partiet som helt motsätter sig planerna.

”En Apple-butik är inte det första som ska möta besökarna i Kungsträdgården. Staden borde ha ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats som skulle tjäna stockholmarnas intressen bättre”, uppger ledamot Erik Slottner i ett pressmeddelande.

Apple behöver få fart på säljet. Kinesiska Huawei gick om Apple vad gäller globala leveranser i juni och juli, enligt analysföretaget Counterpoint. Counterpoint, som inte ville släppa några siffror, tillade att även augusti förväntas bli en månad där Huawei går starkare än Apple.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST