Fotograf: Anders Wiklund/TT

Leif GW tjänade just 8 miljoner på några timmar

Investeringskungen Leif GW Persson slår till.

Allergitestbolaget Senzagen, med Leif GW Persson som storägare, noterades idag på First North. Bolaget rusade direkt i öppningen och vid 11-tiden stod aktien hela 93 procent högre jämfört med teckningskursen på 19,4 kronor.


Fotograf: Stig Göran Nilsson.

GW hade innan noteringen förbundit sig att teckna 7,5 procent av de nyemitterade aktierna. Totalt såldes aktier för 90 miljoner kronor. Således investerade GW totalt 6,8 miljoner kronor i bolaget.

Morgonens rusning innebär att GW nära dubblat sin investering - innehavet har i skrivande stund nu ökat med 8 miljoner kronor till 14,9 miljoner kronor, enligt Dagens Industri.

"Det är väl en hygglig affär på en dag... Jag läser en del om sådana här bolag, och systerbolaget har ju gått väldigt bra. De tjänar gräsligt med pengar, och jag utesluter inte att Senzagen kan göra det också", säger Leif GW till DI och fortsätter:

"Men jag utesluter heller inte motsatsen – att det aldrig blir något. Det är skillnad att komma in på börsen och att nå ut på marknaden, men hittills är jag nöjd."

Senzagen vill ersätta plågsamma djurförsök med en egen metod. Testerna utförs på mänskliga celler i provrör istället för på djur.

"De har kommit på en ny metod för att spåra gifter i olika saker som människor får i sig, andas in, äter eller får i sig via medicinintag. Det som är tilltalande är att man sparar försöksdjuren", har Leif GW Persson tidigare sagt till Expressen.

Han har tidigare uppmärksammats för investeringar i techbolaget Terranet och bioteknikbolaget Active Biotech.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST