Fotograf: Jonatan Olsson/Futurniture, IKEA Press,

IKEA avslöjade just sin nya storsatsning: Elbilar

Ikea avslöjade just en storsatsning på elbilar.

Ikea:s tillförordnade hållbarhetschef Pia Heidenmark-Cook avslöjade kedjans nya storsatsning på ett event under klimatveckan som pågår i New York.

355 Ikea-varuhus på cirka 30 olika marknader ska helt gå över till ebilar.

”Det gäller vår egen fordonsflotta vid varuhusen och kontoren, men också de partner som sköter våra hemleveranser. Dessutom ska vi sätta upp laddstolpar vid alla varuhus för att uppmuntra både medarbetare och kunder att också byta till elbil”, säger hon till Dagens Nyheter.

Förhoppningen är att bidra till högre volymer för elbilstillverkare och genom detta hjälpa till att pressa priserna på elbilar – idag är höga priser en faktor som gör att många tvekar inför att köpa elbil, enligt Pia Heidenmark-Cook.

Ikea får sällskap i löftet om att byta till elbilar av andra globala storbolag som Unilever, DHL, HP, kinesiska Baidu och svenska Vattenfall – och deadline för satsningen är 2030.

”Vi tittar även på möjligheten att investera, till exempel i företag som främjar övergången till elbilar eller att gå in i långsiktiga partnerskap för att visa att det här är viktigt”, säger Pia Heidenmark-Cook till DN.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST