Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

Leif GW Persson satsade just 6 miljoner i heta bolaget på väg till börsen – ”visst kan det gå åt helvete”

Här är Leif GW:s nya jätteinvestering.

Sveriges favoritkriminolog Leif GW Persson är också en van aktieinvesterare. Nu satsar han tungt i en kommande börsnotering.

Allergitestbolaget Senzagen som noteras på First North den 21 september får en namnkunnig ägare i Leif GW Persson. Det uppmärksammades av Rapidus, och sedan av Dagens Industri och Expressen med flera.

Han har förbundit sig att teckna 7,5 procent av de nyemitterade aktierna. Totalt såldes aktier för 90 miljoner kronor, skriver Expressen, vilket innebär att Leif GW:s innehav kommer uppgå till cirka 6,75 miljoner kronor.

Bolaget vill ersätta plågsamma djurförsök med en egen metod. Testerna utförs på mänskliga celler i provrör istället för på djur.

"De har kommit på en ny metod för att spåra gifter i olika saker som människor får i sig, andas in, äter eller får i sig via medicinintag. Det som är tilltalande är att man sparar försöksdjuren", säger Leif GW Persson till Expressen.

Det är en van aktiespekulant som uttalar sig. Leif GW Persson har tidigare uppmärksammats för investeringar i techbolaget Terranet och bioteknikbolaget Active Biotech.

Han ser med tillförsikt på den senaste investeringen i Senzagen.

"Jag har redan betalat dem en klump. Visst det kan gå åt helvete, men jag har svårt att se det", säger han till Expressen.

Rättelse: Tidigare uppgavs felaktigt att Leif GW Persson köpt aktier för 90 miljoner.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST