Fotograf: Claudiaalende/Instagram, Tonioskits/Instagram

Nya siffror: Så här mycket tjänar världens största influencers per inlägg

Hur mycket drar världens största influencers in per inlägg?

Att vara en influencer är för många tjejer och killar en dröm. Fast vägen dit är inte lätt och det blir allt tuffare att sticka ut från massan.

Och det är numera mycket pengar i potten; annonsörer brände 570 miljoner dollar på endast Instagram-influencers under 2016, och den summan lär bli ännu större för 2017, skriver Recode

Så hur mycket tjänar en influencer egentligen? Den här infrografen, som Recode har sammanställd baserat på data från marknadsföringsbolaget Whosay, försöker sätta det hela i perspektiv.Som du ser ovan tjänar de allra mest populära influencers cirka 170 000 kronor per inlägg som bär en annons. Sen är det en fallande skala till 12 000 kronor för ett inlägg där influencern har runt 50 000 följare.

Infografen visar också att det ofta inte är störst som är bäst, nyckeln i sammanhanget är engagemanget; kommentarer och delningar. Och för de allra största på Instagram är det organiska engagemanget lägre än de med lite färre följare, vilket innebär att annonsören får mer räckvidd för pengarna med något mindre influencers.

Läs Dagensanalys.se för att alltid ha koll på det senaste i din digitala vardag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST